Over ons

Conny Van de Voorde

“Mijn naam is Conny Van de Voorde en ik kom uit België, maar ik woon al 14 jaar in Oostenrijk. Al 12 jaar begeleid ik mensen op weg naar hun feelgood gewicht.

Na het afronden van mijn opleiding in Nederland heb ik in constante uitwisseling met wetenschappers en artsen mijn concept ontwikkeld voor duurzaam afvallen en het behouden van mijn persoonlijke ideale gewicht. Ik moest altijd zelf op mijn voeding letten, dus het ontwikkelen van een “leefbare” methode was een persoonlijke zorg van mij. Er zijn zoveel theorieën als het gaat om gewichtsverlies… en het is moeilijk om te weten wie je moet geloven. Veel programma’s voor gewichtsverlies zijn zeer succesvol, maar slechts voor een beperkte tijd. Iedereen kent het zogenaamde “jojo-effect”.
Bij New Weight wordt iedere persoon individueel behandeld aangezien iedereen een andere botstructuur, spiermassa, leeftijd etc heeft. Dit betekent dat het berekenen van uw persoonlijke BMI erg belangrijk is.
Vergeet ook niet dat we allemaal onze kwaliteit van leven willen behouden. Zoals bij elke verandering in dieet, begin je eerst met een plan, zonder welke het niet mogelijk is. 50% van de mensen in Europa heeft overgewicht en dit aantal neemt toe. Allereerst probeer ik bewust eten dichter bij mijn klanten te brengen. Zodra ze dat begrijpen, gaan we door naar de volgende fase.”

about-image

Is dat makkelijk?

Nee, natuurlijk niet! Als afvallen zo gemakkelijk was, zouden niet zoveel mensen - jong, oud en zelfs kinderen - overgewicht hebben. Maar anders leren eten met goede ondersteuning van een New Weight consulent is - na 12 jaar ervaring - naar mijn mening het enige dat echt helpt op de lange termijn. Ik heb cliënten die bij mij slechts drie kilo zijn afgevallen omdat ze niet meer nodig hadden, maar ook cliënten die meer dan 60 kilo zijn afgevallen. Deze cliënten hebben hun gewicht lange tijd behouden en komen nog steeds regelmatig bij mij voor controle.

about-2

We houden allemaal van eten.

En dat is goed, want eten hoort nu eenmaal bij het leven. Maar natuurlijk willen we ook een goed figuur hebben en ons goed voelen in ons lichaam. Over de noodzaak van sport hebben wetenschappers natuurlijk hun mening. Sporten is natuurlijk gezond, maar niet iedereen heeft tijd of zin om elke dag te sporten. Met Nieuw Gewicht is het geen must. Maar oefening is heel belangrijk. Als u een baan hebt waarbij u veel moet zitten, raden wij u aan drie keer per week een half uur te gaan wandelen of zwemmen. Verder kan iedereen voor zichzelf uitmaken of en voor welke sport hij de tijd wil nemen. Maar het juiste voedsel komt nog steeds op de eerste plaats.