Over ons

Conny Van de Voorde

Mijn naam is Conny Van de Voorde. Al ruim 15 jaar begeleid ik mensen op weg naar hun feelgood gewicht. Na het afronden van mijn opleiding in Nederland heb ik in constante uitwisseling met wetenschappers en artsen mijn concept ontwikkeld voor duurzaam afvallen maar vooral ook voor het behouden van het persoonlijk ideale gewicht. 

Ik moest altijd zelf op mijn voeding letten, dus het ontwikkelen van een leefbare methode was een persoonlijke zorg voor mij. Er zijn zoveel theorieën als het gaat om gewichtsverlies en het is moeilijk om te weten wie je nog moet geloven. Veel programma’s voor gewichtsverlies zijn zeer succesvol, maar slechts voor een beperkte tijd. Iedereen kent het zogenaamde “jojo-effect”. 

Bij New Weight wordt elke persoon individueel behandeld aangezien iedereen een andere botstructuur, spiermassa & leeftijd heeft. Dit betekent dat het berekenen van uw persoonlijke BMI erg belangrijk is. Vergeet ook niet dat we allemaal onze levenskwaliteit willen behouden. Zoals bij elke verandering van eetgewoonten, begin je met een plan, zonder welke het niet mogelijk is. 60% van de mensen in Europa heeft overgewicht en dit aantal neemt toe. Allereerst probeer ik eetstructuur en eetcultuur bij te brengen. Zodra ze dat begrijpen, gaan we door naar de volgende fase.

Is het gemakkelijk?

Nee, natuurlijk niet! Als afvallen zo gemakkelijk zou zijn, dan hadden niet zo veel mensen – jong, oud en zelfs kinderen – overgewicht. Maar anders leren eten met goede ondersteuning door een New Weight consulent is – na zeven jaar ervaring – op lange termijn volgens mij het enigste wat echt helpt. Ik heb klanten die bij mij slechts drie kilo hebben verloren, omdat meer niet nodig was, maar ik heb ook klanten die zelfs meer dan 60 kg verloren hebben. Deze klanten behouden al geruime tijd hun gewicht en komen nog regelmatig bij mij op controle.

We houden allemaal van eten

En dat is ook goed zo, want eten hoort nu eenmaal bij het leven. Maar we willen natuurlijk ook een mooi figuur behouden en ons goed in ons vel voelen. Wat de nood aan sport betreft hebben wetenschappers natuurlijk hun mening. Sport is natuurlijk gezond, maar niet iedereen heeft de tijd of zin om elke dag te sporten. Bij New Weight is dat ook niet nodig. Beweging is echter zeer belangrijk. Bij beroepen waarbij men veel zit, raden wij aan om drie keer per week een half uur te wandelen, nordic walken of zwemmen. Bovendien kan iedereen voor zichzelf beslissen of er aan sport gedaan wordt en welke sport. Maar correct eten blijft de sleutel tot succes.

Kom langs

Contact